dwste swsth trofh sto chamogelo sas

Η αισθητική οδοντιατρική μπορεί να μας χαρίσει ένα ολοκαίνουργιο, υγιές και γοητευτικό χαμόγελο. Οι δυνατότητες και οι τεχνικές της βελτιώνονται διαρκώς, επιτρέποντας στον έμπειρο αισθητικό οδοντίατρο να επιτύχει θεαματικά αποτελέσματα.

Η διατήρηση των επιτευγμάτων της αισθητικής οδοντιατρικής για περισσότερο χρόνο εξαρτάται όμως και από τη δική μας φροντίδα για την υγεία των δοντιών και του στόματος. Και ένας τρόπος να φροντίζουμε το χαμόγελό μας είναι να αποφεύγουμε τροφές που είναι βλαβερές για τα δόντια μας.

Πολλή προσοχή πρέπει καταρχάς να δίνουμε στην κατανάλωση ζάχαρης. Κι αυτό, επειδή η δημιουργία τερηδόνας ευνοείται από το όξινο περιβάλλον που προκαλεί η παρουσία ζάχαρης στο στόμα. Στην περίπτωση όμως που συνεχίζουμε να καταναλώνουμε ζάχαρη ή φρουκτόζη, καλό είναι να γνωρίζουμε ότι μπορούμε να περιορίσουμε τις βλαπτικές τους συνέπειες, περιορίζοντας τον χρόνο που κρατούμε αυτές τις ουσίες στο στόμα. Ένας μακρύς απολαυστικός γλυκός καφές π.χ., είναι πολύ πιο βλαβερός από έναν σύντομο γλυκό καφέ. Επίσης, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι ουσίες όπως τα αναψυκτικά, το κρασί και τα εσπεριδοειδή, που περιέχουν πολλά οξέα, μπορούν να προκαλέσουν αποτριβή της οδοντικής ουσίας και φθορά των οδοντικών ιστών.

Μια άλλη κατηγορία τροφών, όπως το κόκκινο κρασί, τα μούρα, τα μπαχαρικά και ουσιών, όπως ο καπνός, είναι υπεύθυνες για τον αποχρωματισμό των δοντιών. Το λευκό κρασί μαλακώνει την οδοντική ουσία, με αποτέλεσμα το δόντι να απορροφά πιο εύκολα χρωστικές. Και στις δύο περιπτώσεις, το εντυπωσιακό αποτέλεσμα μιας λεύκανσης δοντιών περιορίζεται σημαντικά.

Η γνώση και η προσοχή μας για τη σχέση των τροφών με τη στοματική μας υγεία είναι πολύ σημαντική, ιδίως όταν μας ενδιαφέρει να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες της αισθητικής οδοντιατρικής. Ο αισθητικός οδοντίατρος μπορεί να παρέμβει μόνο σε ένα υγιές οδοντικό υπόστρωμα. Και τα αποτελέσματα της παρέμβασής του διαρκούν περισσότερο όταν εμείς αποφεύγουμε τροφές βλαπτικές για το χαμόγελό μας.