Ουλοπλαστική / Laser

Ουλοπλαστική είναι η τεχνική  με την οποία διορθώνεται το σχήμα της γραμμής των ούλων. Εφαρμόζεται κυρίως όταν υπάρχει ουλικό χαμόγελο και μεγάλη ασυμμετρία στο σχήμα των ούλων.

Χαμογελάστε Ξανά

Επικοινωνήστε Εδώ


Μέθοδοι ουλοπλαστικής

  1. Με διοδικό laser. Χρησιμοποιείται όταν απαιτείται διόρθωση 1-2 χιλιοστών σε περιπτώσεις υπερπλασίας αλλά και για μικρές αισθητικές διορθώσεις
  2. Με χειρουργική επιμήκυνση της μήλης (αφαίρεση ουλικού ιστού αλλά και υποκείμενου οστού). Χρησιμοποιείται όταν απαιτείται διόρθωση > 2χιλιοστών
  3. Προσθήκη ουλικού ιστού από άλλη περιοχή του στόματος σε περιπτώσεις που έχει χαθεί ποσότητα των ούλων.


Πότε χρειάζεται η ουλοπλαστική

1. Ουλοπλαστική μαλακών μορίων

Αυτή  πραγματοποιείται και όταν υπάρχει υπερπλασία όπως συμβαίνει μετά από τη λήψη συγκεκριμένων φαρμάκων
( αντιεπιληπτικά, ανοσοκατασταλτικά και  κάποιες κατηγορίες αντιυπερτασικών ).

Στην περίπτωση αυτή συνήθως αφαιρείται μόνο υπερπλαστικός ουλικός ιστός. Σήμερα αυτή η διαδικασία πραγματοποιείται καλύτερα  με τη βοήθεια διοδικών laser.

Η ουλοπλαστική που αφορά μόνο στα μαλακά μόρια με διοδικό laser παρουσιάζει μία σειρά από πλεονεκτήματα σε σχέση με την κλασική μέθοδο με νυστέρι.

  • Ανώδυνη επέμβαση
  • Πολύ μικρή αιμορραγία
  • Ελάχιστες επιπλοκές
  • Γρήγορη επούλωση και ταχεία ανάπλαση ούλων

2.Χειρουργική επιμήκυνση μύλης

Η αισθητική επιμήκυνση της μύλης του δοντιού είναι η χειρουργική τεχνική που αποκαλύπτει την επιφάνεια του δοντιού, η οποία καλύπτεται από μεγάλη ποσότητα περιοδοντικού ιστού.

Συνήθως πραγματοποιείται στις περιπτώσεις που φαίνονται ευρέως τα ούλα στο χαμόγελο, κάνοντας τα δόντια να φαίνονται πολύ μικρά ή και όταν το τμήμα του δοντιού που υπάρχει στο στόμα είναι μικρό (συνήθως μετά από σπάσιμο μέρους του δοντιού) και ο γιατρός επιχειρεί να το αυξήσει προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την προσθετική αποκατάσταση. Ο γιατρός κατασκευάζει ένα νάρθηκα για να οριοθετήσει την γραμμή των ούλων και μελετάει το οστικό υπόβαθρο για να μπορέσει να καθορίσει την τεχνική που θα ακολουθήσει. Χρειάζεται να αφαιρεθεί είτε οστό, είτε ουλικός ιστός είτε και τα δύο. 

3. Προσθήκη ουλικού ιστού

Υπάρχουν και οι περιπτώσεις όπου είτε για αισθητικούς είτε και βιολογικούς λόγους πρέπει να προστεθεί ποσότητα ουλικού ιστού. Αυτές αναφέρονται σε ασθενείς που έχουν ολοκληρώσει θεραπεία περιοδοντίτιδας ή έχουν λεπτό βιότυπο ούλων και έχουν υποστεί υφίζηση μετά από ήπιο τραυματισμό.

Στις περιπτώσεις αυτές μπορεί να γίνει μεταφορά ουλικού ιστού από άλλη  περιοχή του στόματος στην περιοχή του ουλικού ελλείματος.


Επούλωση μετά από ουλοπλαστική

Η επούλωση και η ανάρρωση είναι εύκολη και γρήγορη και ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες μετά την επέμβαση. Ο οδοντίατρος θα συνταγογραφήσει -αν χρειάζεται- παυσίπονα για την ανακούφιση πιθανής ενόχλησης και ειδικό στοματικό διάλυμα για την αποφυγή μόλυνσης.

Μετά την επέμβαση, μπορεί να παρουσιαστεί μικρή αιμορραγία, η οποία συνήθως σταματάει μέσα σε λίγες ώρες. Ο ασθενής πρέπει να ακολουθήσει διατροφή με μαλακές τροφές για να μην ερεθίσει τα ούλα.

Στις περιπτώσεις που χρησιμοποιείται laser  η επούλωση είναι πιο εύκολη και γρήγορη από την κλασική μέθοδο.


Τιμές ουλοπλαστικής

Το τελικό κόστος της ουλοπλαστικής εξαρτάται από τη μέθοδο που θα χρησιμοποιηθεί αλλά και από τον αριθμό των δοντιών που περιλαμβάνονται στην θεραπεία.

Χαμογελάστε Ξανά

Επικοινωνήστε Εδώ