Στεφάνες / Θήκες πορσελάνης / Θήκες ολοκεραμικές

Πρόκειται για αποκαταστάσεις από πορσελάνη που καλύπτουν όλο το δόντι. Είναι άριστης αντοχής και αισθητικής και πολύ περισσότερο εξελιγμένες αλλά και βιοσυμβατές από τις μεταλλοκεραμικές στεφάνες (θήκες). H χρήση των στεφανών (θηκών) πορσελάνης ενδείκνυται σε διάφορες περιπτώσεις. Η πρώτη από αυτές είναι όταν η κοιλότητα, που έχει δημιουργηθεί στο δόντι, είναι αρκετά μεγάλη, ώστε να απειλεί την ακεραιότητά του. Σε αυτή την περίπτωση οποιαδήποτε πιο συντηρητική λύση (όπως π.χ. επένθετο, έμφραξη / σφράγισμα), δεν κρίνεται αποτελεσματική. Οι στεφάνες πορσελάνης χρησιμοποιούνται επίσης στα ενδοδοντικά θεραπευμένα (απονευρωμένα) δόντια, για την αντικατάσταση παλαιών στεφανών αλλά και για αισθητικούς λόγους, σε οποιαδήποτε περίπτωση δεν μπορεί να τοποθετηθεί όψη πορσελάνης.

Χαμογελάστε Ξανά

Επικοινωνήστε Εδώ

Η κατασκευή και η τοποθέτηση των στεφανών περιλαμβάνει τέσσερα στάδια. Αρχικά τροχίζεται το δόντι, ώστε να αφαιρεθεί η απαραίτητη ποσότητα οδοντικής ουσίας. Στη συνέχεια λαμβάνεται το αποτύπωμα του δοντιού. Το επόμενο στάδιο περιλαμβάνει την τοποθέτηση προσωρινών στεφανών, κατασκευασμένων από ρητινώδες υλικό. Η διαδικασία ολοκληρώνεται με το πέρας περίπου μιας εβδομάδας, όταν πλέον συγκολλείται στο δόντι η στεφάνη, που έχει κατασκευαστεί. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η συγκόλληση γίνεται με τη μέθοδο του bonding. Πρόκειται για μέθοδο που αποφεύγει την παρεμβολή κονίας, με αποτέλεσμα η στεφάνη να γίνεται «ένα με το δόντι». Τα χρησιμοποιούμενα συγκολλητικά μέσα εξασφαλίζουν την άριστη συγκόλληση, αποτρέποντας τον τερηδονισμό του δοντιού και τη διείσδυση μικροβίων.

Ο μέσος όρος ζωής των στεφανών πορσελάνης είναι 10-15 χρόνια. H συντήρησή τους ακολουθεί τους κανόνες της  γενικότερης φροντίδας του στόματος

Φωτογραφίες Πριν & Μετά

Παρακαλώ σύρετε με το ποντίκι σας (ή με το χέρι σας από κινητό) τον κέρσορα στο κέντρο της φωτογραφίας για να δείτε το πριν και το μετά.

stefanes thikes porselanis thikes olokeramikes beforestefanes thikes porselanis thikes olokeramikes after
stefanes thhkes porselanhs thhkes olokeramikes beforestefanes thhkes porselanhs thhkes olokeramikes after