Λεύκανση

Λεύκανση δοντιών είναι η εξειδικευμένη τεχνική  με την οποία αφαιρούνται οι χρωστικές από τα δόντια και εξασφαλίζει ένα ολόλευκο χαμόγελο. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στα οδοντιατρεία είναι ασφαλή και δεν επεμβαίνουν στη δομή του δοντιού αλλά μόνο στο χρώμα . Η λεύκανση πραγματοποιείται μόνο πάνω σε φυσικά δόντια. Η μέθοδος αυτή δεν λευκαίνει όψεις πορσελάνης, θήκες ή ρητίνες.

Χαμογελάστε Ξανά

Επικοινωνήστε Εδώ

Μέθοδοι λεύκανσης

Λεύκανση στο οδοντιατρείο

Στο οδοντιατρικό κέντρο Dental Pearls η λεύκανση πραγματοποιείται από τον οδοντίατρο, κάτω από ειδικούς κανόνες ασφαλείας μέσα σε 45’,  με τη βοήθεια της πρωτοποριακής λάμπας λεύκανσης Ζoom ή με laser. Η διαδικασία ξεκινάει με την προσεκτική απομόνωση των μαλακών ιστών (ούλα) ώστε να μην έρθουν σε επαφή με το υλικό λεύκανσης . Στη συνέχεια τοποθετείται το υλικό πάνω στα δόντια και ανανεώνεται κάθε 15’. Συνήθως πραγματοποιούνται τρείς κύκλοι -ανανεώσεις υλικού- λεύκανσης.


Λεύκανση στο σπίτι

Πραγματοποιείται με τη χρήση εξατομικευμένων ναρθηκών λεύκανσης (μασελάκια) και υλικό μικρότερης ισχύος από αυτό που χρησιμοποιείται στο οδοντιατρείο, το οποίο παρέχεται από τον οδοντίατρο. Με τις οδηγίες του οδοντιάτρου τοποθετείται υλικό  λεύκανσης στους νάρθηκες οι οποίοι πρέπει να παραμένουν στο στόμα 1-2 ώρες την ημέρα για 7-10 μέρες.


Συνδυασμός των δύο παραπάνω μεθόδων

Αυτή είναι και η πιο ενδεδειγμένη μέθοδος με τα καλύτερα αποτελέσματα γιατί λευκαίνει σε βάθος και δίνει διάρκεια.

Το αποτέλεσμα μπορεί να διαρκέσει για πολλά χρόνια, απαιτείται όμως μια ανανέωση με τους νάρθηκες που έχουν ήδη κατασκευαστεί, κάθε 12 -18 μήνες για 2-3 μέρες.


Λεύκανση στο σπίτι με μασελάκια: Τι πρέπει να προσέχετε;

Είναι απαραίτητο πριν τη χρήση της γέλης να πραγματοποιείται καλό βούρτσισμα των δοντιών και χρήση οδοντικού νήματος  και/ή μεσοδόντιων βουρτσακίων . Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, μπορείτε να χρησιμοποιείτε λευκαντική οδοντόκρεμα. Οι νάρθηκες πρέπει να είναι πάντα καθαροί και στεγνοί πριν την τοποθέτηση.

Μετά την αφαίρεση του νάρθηκα, πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωση τροφίμων ή ποτών που περιέχουν έντονες χρωστικές ουσίες. Επίσης πρέπει να αποφεύγεται το κάπνισμα, το κόκκινο κρασί, τον χυμό κερασιών ή φράουλας, το κοκκινιστό κρέας, τα παντζάρια, ο κουρκουμάς κ.α.

Αν αισθανθείτε ενόχληση στα δόντια σας, μετά τη χρήση της γέλης, σταματήστε την εφαρμογή του και επικοινωνήστε με  τον οδοντίατρό σας.


Μπορούν όλοι να κάνουν λεύκανση;

Λεύκανση μπορούν να κάνουν οι περισσότεροι χωρίς κανένα πρόβλημα. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως θα πρέπει να αποφεύγεται όπως όταν υπάρχει ενεργή νόσος (τερηδόνα, ουλίτιδα, περιοδοντίτιδα, μη αναστρέψιμη πολφίτιδα). Επίσης όταν υπάρχουν προσθετικές εργασίες η λεύκανση δεν έχει αποτέλεσμα.


Πόσο πιο λευκά θα είναι τα δόντια μετά τη λεύκανση;

To αποτέλεσμα εξαρτάται από το υλικό , τη μέθοδο που χρησιμοποιείται,  τα δόντια αλλά και τo χρώμα της επιδερμίδας.

Μερικοί από τους ασθενείς ανταποκρίνονται άριστα στην λεύκανση και αποκτούν πολλούς τόνους λευκότερα δόντια, ενώ άλλοι παρουσιάζουν μικρότερη βελτίωση. Τα δόντια με κίτρινη χροιά λευκαίνουν καλύτερα από ότι αυτά με γκρίζα. Επίσης το αποτέλεσμα της λεύκανσης είναι πιο ορατό σε μελαμψές επιδερμίδες  απ’ ότι σε αυτές με κίτρινη χροιά. Παρόλα αυτά πολλά συστήματα εγγυόνται κάποιο συγκεκριμένο χρώμα και συνήθως το επιτυγχάνουν.


Πονάει η λεύκανση δοντιών;

Με τα υλικά που υπάρχουν στις μέρες μας η λεύκανση είναι μία ανώδυνη αισθητική θεραπεία δοντιών. Μία μικρή ευαισθησία κατά τη διάρκεια της θεραπείας είναι αναμενόμενη και δεν πρέπει να προκαλεί ανησυχία. Συνήθως οποιαδήποτε ενόχληση εξαλείφεται εντελώς μετά από 1-2 ημέρες.


Πόσο κοστίζει η λεύκανση δοντιών; Είναι προσιτές οι τιμές;

Το κόστος της λεύκανσης εξαρτάται από την μέθοδο και το υλικό που χρησιμοποιεί ο οδοντίατρος. Κλείστε ραντεβού για να ενημερωθείτε πόσο κοστίζει και την τιμή.

Χαμογελάστε Ξανά

Επικοινωνήστε Εδώ