Τηλ: 210-7234000

Λεύκανση

Είναι η εξειδικευμένη τεχνική  με την οποία αφαιρούνται οι χρωστικές από τα δόντια και εξασφαλίξει ένα ολόλευκο χαμόγελο. Τα υλικά που χρησιμοποίουνται στα οδοντιατρεία είναι ασφαλή και δεν επεμβαίνουν στη δομή του δοντιού αλλά μόνο στο χρώμα . Η λεύκανση πραγματοποιείται μόνο πάνω σε φυσικά δόντια. Η μέθοδος αυτή δεν λευκαίνει όψεις πορσελάνης, θήκες ή ρητίνες.

 

Οι μέθοδοι λεύκανσης είναι:

  1. Λεύκανση στο οδοντιατρείο
    Στο οδοντιατρικό κέντρο Dental Pearls η λεύκανση πραγματοποιείται από τον οδοντίατρο, κάτω από ειδικούς κανόνες ασφαλείας μέσα σε 45’,  με τη βοήθεια της πρωτοποριακής λάμπας λεύκανσης Ζoom ή με laser. Η διαδικασία ξεκινάει με την προσεκτική απομόνωση των των μαλακών ιστών (ούλα) ώστε να μην έρθουν σε επαφή με το υλικό λεύκανσης . Στη συνέχεια τοποθετείται το υλικό πάνω στα δόντια και ανανεώνεται κάθε 15’. Συνήθως πραγματοποιούνται τρείς κύκλοι- ανανεώσεις υλικού-λεύκανσης.  
  2. Λεύκανση στο σπίτι.
    Πραγματοποιείται με τη χρήση εξατομικευμένων ναρθηκών λεύκανσης (μασελάκια) και υλικό μικρότερης ισχύος από αυτό που χρησιμοποιείται στο οδοντιατρείο, το οποίο παρέχεται από τον οδοντίατρο. Με τις οδηγίες του οδοντιάτρου τοποθετείται υλικό  εύκανσης στους νάρθηκες οι οποίοι πρέπει να παραμένουν στο στόμα 1-2 ώρες την ημέρα για 7-15 μέρες. 
  3. Συνδυασμός των δύο παραπάνω μεθόδων.  Αυτή είναι και η πιο ενδεδειγμένη μέθοδος με τα καλύτερα αποτελέσματα γιατί λευκαίνει σε βάθος και διάρκεια.

Το αποτέλεσμα μπορεί να διαρκέσει για πολλά χρόνια, απαιτείται όμως μια ανανέωση με τους νάρθηκες που έχουν ήδη κατασκευστεί, κάθε 12 -18 μήνες για 2-4 μέρες.