Κυστεκτομές

Κυστεκτομή είναι η χειρουργική θεραπεία που αφορά την χειρουργική αφαίρεση κύστεων, οι οποίες αναπτύσσονται γύρω από τις ρίζες των δοντιών και σε άλλες θέσεις στις γνάθους . Η αιτιολογία τους ποικίλει και κύστη αφαιρείται συνήθως υπό τοπική αναισθησία, ανώδυνα. Η αφαίρεσή τους πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένο χειρουργό ή στοματικό και γναθοπροσωπικό χειρουργό, καθώς υπάρχουν μέσα στις γνάθους σημαντικά ανατομικά στοιχεία (αγγεία, νεύρα) που πρέπει να προστατευτούν. Η επούλωση είναι γρήγορη αν ακολουθηθούν οι μετεγχειρητικές οδηγίες του γιατρού. Μερικές φορές απαιτείται και ιστολογική εξέταση της κύστης για να επιβεβαιωθεί η προέλευσή της.

Χαμογελάστε Ξανά

Επικοινωνήστε Εδώ
Vicky Deligeorgi Dental Pearls

Η οδοντίατρος Δρ.Βίκυ Δεληγεώργη, ιδρύτρια του DENTAL PEARLS, αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού  Πανεπιστημίου Αθηνών το 1995.

 

[button url=”/poioi-eimaste/” target=”self” style=”flat” background=”#9c7cca” color=”#FFFFFF” size=”5″ wide=”no” center=”yes” radius=”0″ icon_color=”#FFFFFF” text_shadow=”none”]Πλήρες Βιογραφικό Ιατρού[/button]

 

Στοιχεία Επικοινωνίας
Διεύθυνση: Αλωπεκής 6, Κολωνάκι, 10675
Τηλ: 210 7234000
email: info@dentalpearls.gr