Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν τοποθετήσετε όψεις ρητίνης!

Ένα όμορφο χαμόγελο χαρίζει ένα πιο λαμπερό και φωτεινό πρόσωπο…

Με τις προόδους και τις εύκολες λύσεις της αισθητικής οδοντιατρικής η συμμετρική οδοντοστοιχία είναι μια επιλογή προσιτή και πραγματοποιήσιμη σε όλους. Οι όψεις ρητίνης μπορούν να διορθώσουν ένα χαμόγελο με σπασμένα, μικρά ή δόντια που έχουν δυσχρωμίες.

Τι πρέπει να σκεφτείτε, όμως, πριν πάρετε την απόφαση;

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα;

Οι όψεις ρητίνης αποτελούν μια οικονομική και αποτελεσματική μέθοδο για να βελτιώσετε το χαμόγελό σας.

Ο ευέλικτος χαρακτήρας τους, προσθέτει ένα ακόμα πλεονέκτημα ειδικά για όσους διστάζουν λόγω αναποφασιστικότητας ή αμφιβολίας για το τελικό αποτέλεσμα.

Συνήθως εφαρμόζονται:

  • Σε σπασμένα δόντια
  • Σε δόντια δυσανάλογα ή ιδιαίτερα μικρά
  • Για να συμπληρώσουν κενά
  • Και γενικά σε κάθε οδοντοστοιχία που χρειάζεται μικρές διορθώσεις για να πληροί τους κανόνες της αισθητικής αρτιότητας.

Είναι αφαιρούμενες;

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα που έχουν οι όψεις ρητίνης είναι ότι αν το αποτέλεσμα δε σας αρέσει, μπορείτε να τις αφαιρέσετε.Έτσι, θα έχετε και πάλι την αρχική όψη της οδοντοστοιχίας σας. Η μέθοδος είναι ελάχιστα επεμβατική και αυτό αποτελεί ένα σημείο κλειδί για τους νεότερους που δε θέλουν να δεσμευτούν στον μόνιμο χαρακτήρα που έχουν οι όψεις πορσελάνης.

Τι πρέπει να κάνετε πριν το ραντεβού με τον γιατρό;

Κατ’ αρχάς πραγματοποιείτε ένα ραντεβού για να λάβει το ιστορικό σας και να σας ενημερώσει για τις επιλογές σας. Στη συνέχεια θα σας ζητηθούν ακτινογραφίες, ώστε να εξεταστεί η κατάσταση των δοντιών και των ούλων σας.

Εφόσον τα αποτελέσματα είναι θετικά, κατασκευάζονται οι όψεις ρητίνης από τον αισθητικό οδοντίατρο και όχι από τεχνίτη. Ο αισθητικός οδοντίατρος χρησιμοποιεί την τεχνική της διαστρωμάτωσης (bonding/lifting δοντιών) ή οι όψεις είναι προκατασκευασμένες από νανοϋβριδική ρητίνη που έχει υποστεί επεξεργασία με τεχνολογία laser (Direct Veneers-Edelweiss).

Ποια είναι η φροντίδα μετά την τοποθέτηση;

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, μπορείτε να μασήσετε οποιαδήποτε τροφή. Καλύτερα μετά την επίδραση της αναισθησίας για να μη μασήσετε τα ούλα ή τη γλώσσα σας κατά λάθος.

Για την καλύτερη συντήρησή τους προτιμήστε να:

  • Μασάτε τις σκληρές τροφές με τα πίσω δόντια
  • Αν τρίζετε τα δόντια σας, φορέστε έναν προστατευτικό μασελάκι
  • Μην ανοίξετε μπουκάλια με τα δόντια σας
  • Φοράτε ειδικό μασελάκι αν κάνετε αθλητισμό

Σημασία έχει το χαμόγελό σας να είναι πηγαίο και ειλικρινές…γιατί μόνο τότε είναι πραγματικά λαμπερό. Εμείς απλά προσθέτουμε μια μικρή πινελιά για να αναδείξουμε ακόμα περισσότερο τα όμορφα χαρακτηριστικά του προσώπου σας.

Αν ενδιαφέρεστε, επικοινωνήστε με το DENTAL PEARLS για να προγραμματίσουμε το δικό σας ραντεβού.