Σιδεράκια ή όψεις πορσελάνης; Αναλύουμε τα υπέρ και κατά…

Ένα όμορφο και εγκάρδιο χαμόγελο δημιουργεί μια οικεία αίσθηση και κερδίζει εύκολα τις εντυπώσεις και τη συμπάθεια των άλλων.

Και ενώ υπάρχουν κάποιοι τυχεροί οι οποίοι από τη φύση τους έχουν ένα όμορφο χαμόγελο, υπάρχουν και οι περιπτώσεις που η οδοντοστοιχία δεν είναι ευθυγραμμισμένη, το δόντι έχει σπάσει από κάποιο ατύχημα, παρουσιάζει δυσχρωμία ή όποια άλλη ανομοιομορφία. Η επιστήμη της αισθητικής οδοντιατρικής στις μέρες μας προσφέρει πολλές επιλογές, γιατί σε όλους μας αξίζει κάθε μέρα να χαρίζουμε το πιο όμορφο χαμόγελό μας…

Και αυτό εξαρτάται από τα προσωπικά χαρακτηριστικά της κάθε περίπτωσης, τα οποία πρέπει να τα εξετάσει ο αισθητικός οδοντίατρος. Έτσι, θα σας ενημερώσει για όλες τις εναλλακτικές σας, ώστε να επιλέξετε την ιδανική για εσάς.

Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα στα σιδεράκια και τις όψεις πορσελάνης.

Γιατί να επιλέξω σιδεράκια…

Μια γνωστή και αποδεδειγμένα αποτελεσματική μέθοδος ευθυγράμμισης των δοντιών που προσφέρει άριστα και μακροχρόνια αποτελέσματα είναι τα σιδεράκια.

Θα τα βρείτε σε διάφορα χρώματα ακόμα και διαφανή ενώ μπορείτε να επιλέξετε και τα ανάποδα σιδεράκια (γλωσσικά), τα οποία τοποθετούνται στην εσωτερική πλευρά των δοντιών, προσφέροντας και αισθητική αρτιότητα όσο καιρό κρατά η διαδικασία.

Τα σιδεράκια ευθυγραμμίζουν τα δόντια, αποκαθιστούν τα προβλήματα της γνάθου και το δάγκωμα  και βελτιώνουν τη γενικότερη ποιότητα της ζωής όπως πονοκεφάλους, πόνους στον αυχένα, υποχώρηση των ούλων φλεγμονές στις αρθρώσεις των γνάθων.

Γιατί να μην επιλέξω τα σιδεράκια…

Και ενώ όλα τα παραπάνω φαντάζουν ιδανικά, η αισθητική οδοντιατρική προσφέρει και εναλλακτικές πιο εύκολες και γρήγορες για την αποκατάσταση της εικόνας της οδοντοστοιχίας. Και το βασικό μειονέκτημά τους είναι ο χρόνος που θα χρειαστείτε, οι τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο και το γεγονός ότι είναι ορατά (που πολλοί ενήλικες θα ήθελαν να αποφύγουν)

Τι μου προσφέρουν οι όψεις πορσελάνης;

Για τον λόγο αυτό πολλοί καταφεύγουν σε λύσεις όπως είναι οι όψεις πορσελάνης. Πρόκειται για μια διαδικασία όπου τοποθετείται υλικό πρόσθετα στο δόντι, ενώ ο γιατρός έχει προετοιμάσει την οδοντοστοιχία για να δεχτεί το υλικό ώστε να καλύψει κενά, μη ευθυγραμμισμένες οδοντοστοιχίες ή σπασμένα δόντια.

Το υλικό είναι εξαιρετικά ανθεκτικό και το αποτέλεσμα απόλυτα φυσικό.

Υπάρχουν μειονεκτήματα που πρέπει να λάβω υπόψη;

Η αλήθεια είναι ότι οι όψεις πορσελάνης μπορούν να χαρίσουν ένα υπέροχο χαμόγελο, για όσους όμως μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος, καθώς πρόκειται για ένα ακριβό υλικό. Επίσης, το αποτέλεσμά της είναι μόνιμο και ο αισθητικός οδοντίατρος μπορεί να χρειαστεί να επέμβει στο φυσικό δόντι για να διαμορφώσει το σχήμα το και να τοποθετηθεί η όψη πορσελάνης.

Επομένως, πρέπει να επιλέξετε έναν οδοντίατρο  που να διαθέτει τις γνώσεις, την πείρα και την τεχνική για να σας εξασφαλίσει ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Στο DENTAL PEARLS έχουμε χαρίσει υπέροχα χαμόγελα, προτείνοντας εξατομικευμένες λύσεις ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περίπτωσης!

Επικοινωνήστε μαζί μας, για να μιλήσουμε για τη δική σας περίπτωση!