Η διατήρηση της υγείας της στοματικής μας κοιλότητας, όπως και το ακαταμάχητο χαμόγελο που μπορούμε να έχουμε φροντίζοντας τα δόντια μας, είναι κάτι που όλοι επιθυμούμε.

Τα δόντια αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία, τόσο για πρακτικούς λόγους όσο και για λόγους αισθητικής, οπότε η φροντίδα τους πρέπει να είναι προτεραιότητά μας.

Ένας από τους τρόπους για να προστατεύσουμε τα δόντια μας από διάφορες παθήσεις, όπως για παράδειγμα η τερηδόνα, είναι τα σφραγίσματα δοντιών.

Η μέθοδος αυτή μπορεί να λειτουργήσει τόσο προληπτικά όσο και ουσιαστικά, αντιμετωπίζοντας διάφορα προβλήματα που προκύπτουν στη στοματική μας κοιλότητα.

Σφραγίσματα δοντιών: Τι είναι

Τα σφραγίσματα δοντιών αποτελούν μία αρκετά δημοφιλή, μη επεμβατική οδοντιατρική διαδικασία που χρησιμοποιείται για την προστασία των δοντιών μας από διάφορες παθήσεις. Για παράδειγμα, σφράγισμα μπορεί να γίνει για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της τερηδόνας, έπειτα από κάποια απονεύρωση, καθώς και για άλλους λόγους.

Ο οδοντίατρος τοποθετεί το κατάλληλο υλικό στην επιφάνεια του δοντιού, ώστε να τη διατηρήσει ασφαλή και να αποτρέπει τη διάβρωσή της από τροφές και βακτήρια.

Τα οφέλη που προσφέρουν τα σφραγίσματα δοντιών

Τα σφραγίσματα δοντιών μπορούν να ενισχύσουν σημαντικά την προστασία των δοντιών μας. Βοηθούν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της τερηδόνας, προσφέρουν προστασία από τροφές και η εφαρμογή τους μπορεί να γίνει προληπτικά για την αποφυγή μελλοντικών προβλημάτων, εφόσον ο ειδικός το κρίνει απαραίτητο.

Επιπλέον, με το σφράγισμα, τα δόντια έχουν βελτιωμένη εμφάνιση, καθώς η επιφάνεια τους είναι πιο ομοιόμορφη και αποκαθίσταται η φυσική όψη του δοντιού.

Είναι ανώδυνη η διαδικασία;

Η διαδικασία του σφραγίσματος είναι ανώδυνη. Αρχικά ο οδοντίατρος θα εξετάσει τα δόντια σας για την ανίχνευση πιθανών προβλημάτων, αλλά και για την εκτίμηση της κατάστασης. Έπειτα, θα καθαρίσει και θα απολυμάνει καλά τις επιφάνειες των δοντιών, για να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εφαρμογή του σφραγίσματος.

Στη συνέχεια ο γιατρός θα εφαρμόσει ένα ειδικό υλικό – τη ρητίνη – το οποίο είναι ελαστικό αλλά και ανθεκτικό. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, το υλικό θα έχει σταθεροποιηθεί, και έτσι το σφράγισμα θα βρίσκεται στην επιφάνεια του δοντιού προστατεύοντάς το.

Προληπτική λύση για μέγιστη προστασία

Τα σφραγίσματα δοντιών αποτελούν την ιδανική λύση για την πρόληψη και την αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων.

Πλέον, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πως το σφράγισμα θα αλλοιώσει την εμφάνιση των δοντιών σας, καθώς μπορεί να εφαρμοστεί λευκό σφράγισμα, για απόλυτη ομοιομορφία και φυσική εμφάνιση.

Αξίζει να αναφέρουμε πως το σφράγισμα δεν αποτελεί μια μόνιμη λύση και χρειάζονται φροντίδα με την πάροδο του χρόνου.

Θα πρέπει να τηρείτε τους κανόνες στοματικής υγιεινής και να επισκέπτεστε συχνά τον οδοντίατρό σας για καθοδήγηση και έλεγχο της κατάστασης/.

Στην Dental Pearls, το επιστημονικό και καταρτισμένο προσωπικό μας, πραγματοποιεί λευκά σφραγίσματα.

Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας και μάθετε περισσότερα.

Προστατέψτε το χαμόγελό σας!