Ένα υγιές και λαμπερό χαμόγελο είναι κάτι που όλοι επιθυμούμε!

Το χαμόγελο πολλές φορές πέρα από τη χαρά που μπορεί να νιώθουμε, εκφράζει την αυτοπεποίθηση, τη θετική ενέργεια και την ικανοποίηση. Δεν είναι λίγες οι φορές που θα δούμε ένα λαμπερό χαμόγελο και θα το θαυμάσουμε!

Πώς μπορούμε λοιπόν να αποκτήσουμε και εμείς ένα χαμόγελο μοναδικό, ακαταμάχητο και υγιές;

Η αισθητική οδοντιατρική, μέσα από τις υπηρεσίες της μας δίνει πολλές επιλογές ώστε να αποκτήσουμε ένα χαμόγελο που μαγνητίζει!

Σωστός και καθημερινός καθαρισμός στοματικής κοιλότητας

Ο πιο βασικός τρόπος για να διατηρείτε καθαρό και υγιές το χαμόγελό σας, δεν είναι άλλος από το συχνό πλύσιμο των δοντιών. Η στοματική κοιλότητα, όπως και τα δόντια μας είναι συλλέκτες πολλών μικροοργανισμών, οι οποίοι πέρα από ακαθαρσίες, μπορεί να προκαλέσουν βακτήρια και οσμές.

Φροντίστε να πλένετε τα δόντια σας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα και για τουλάχιστον δύο λεπτά. Χρησιμοποιήστε την κατάλληλη οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα που σας έχει συστήσει ο γιατρός σας.

Κατά τη διάρκεια του πλυσίματος φροντίζουμε να καθαρίζουμε πολύ καλά τη γλώσσα αλλά και τον ουρανίσκο, καθώς είναι πηγές συγκέντρωσης βακτηριών.

Επιλέξτε τα σωστά προϊόντα

Αν δεν είστε σίγουροι για την προστασία που σας προσφέρουν τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε, μπορείτε να απευθυνθείτε στον οδοντίατρό σας και εκείνος θα σας καθοδηγήσει ανάλογα.

Γενικά επιλέξτε οδοντόκρεμες με φθόριο ώστε να ενισχύσετε το οδοντικό σμάλτο και να διατηρήσετε τα ούλα σας υγιή. Όσο για τις οδοντόβουρτσες, οι ηλεκτρικές αποτελούν πολύ καλή επιλογή, καθώς έχουν τη δυνατότητα να καθαρίζουν σε βάθος. Φυσικά, μην παραλείπετε το οδοντικό νήμα όπως και το στοματικό διάλυμα, για ένα τέλειο χαμόγελο αλλά και μια φρέσκια αναπνοή!

Δώστε προσοχή στη διατροφή και τις συνήθειες σας

Η διατροφή μπορεί να επηρεάσει άμεσα την υγεία των δοντιών μας. Αν ονειρεύεστε ένα υγιές χαμόγελο, τότε θα πρέπει να κάνετε κάποιες θυσίες, που όμως θα ενισχύσουν γενικότερα την καλή υγεία σας. Αποφύγετε ποτά και τροφές που προκαλούν προβλήματα όπως τα γλυκά, η ζάχαρη, τα αναψυκτικά κ.λπ. Προτιμήστε τρόφιμα και ροφήματα πλούσια σε ασβέστιο και βιταμίνη C, ενισχύοντας την καλή υγεία των δοντιών σας.

Επιπλέον, οι κακές συνήθειες μπορεί πολλές φορές να σας στερήσουν ένα λαμπερό χαμόγελο και να επηρεάσουν την λευκότητα των δοντιών σας. Αποφύγετε το κάπνισμα, ή αν είναι δυνατό διακόψτε το, περιορίστε τον καφέ, το κόκκινο κρασί και ροφήματα που μπορεί να προκαλέσουν λεκέδες στα δόντια σας.

Τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο

Δυστυχώς, οι περισσότερες φορές που επιλέγει κάποιος να επισκεφθεί τον οδοντίατρο είναι όταν παρουσιάζεται κάποιο πρόβλημα και όχι προληπτικά. Η στοματική κοιλότητα, όπως και τα υπόλοιπα μέρη του σώματός μας, χρειάζεται τακτικό, προληπτικό έλεγχο και φροντίδα. Ο οδοντίατρος μπορεί να σας προτείνει σφραγίσματα δοντιών, ή επιπλέον ενέργειες για να αποφύγετε μελλοντικά προβλήματα.

Φροντίστε να κάνετε καθαρισμό δοντιών τουλάχιστον ανά 6 μήνες, ώστε να διατηρείτε τα δόντια σας καθαρά, υγιή και λαμπερά!

Συνδυασμός καλής στοματικής υγιεινής και πρόληψης

Ένα λαμπερό και λευκό χαμόγελο δεν είναι ανέφικτο! Ακολουθώντας τους παραπάνω απλούς κανόνες και τηρώντας τις επισκέψεις σας στον οδοντίατρο μπορείτε να το πετύχετε!

Αφιερώστε καθημερινά χρόνο στη φροντίδα των δοντιών σας, αποκτήστε ισορροπημένες και υγιείς συνήθειες, εμπιστευτείτε το γιατρό σας και αφήστε το χαμόγελό σας να λάμψει!

Επικοινωνήστε σήμερα με τη Dental Pearls και αποκτήστε το χαμόγελο που ονειρεύεστε με τις υπηρεσίες της αισθητικής οδοντιατρικής!