pote proteinetai to bonding dontion

Το ονομαζόμενο «bonding δοντιών» αποτελεί μια από τις τεχνικές της αισθητικής οδοντιατρικής που χρησιμοποιούνται πιο συχνά. Πρόκειται για μια διαδικασία συντηρητικής αποκατάστασης της οδοντικής ουσίας, που επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας σύνθετες ρητίνες διαστρωμάτωσης.

Ένα πρώτο κριτήριο για την επιλογή της λύσης του bonding είναι κατά πόσο το επιτρέπει η σύγκλειση των δοντιών. Θα πρέπει δηλαδή ο αισθητικός οδοντίατρος να εξετάζει σε κάθε περίπτωση αν η επαφή των δοντιών της άνω και κάτω γνάθου και οι συγκλεισιακές σχέσεις των δοντιών γενικότερα επιδέχονται τη συγκεκριμένη αποκατάσταση, χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος να διαταραχτούν.

Το bonding επιλέγεται επίσης όταν δεν απαιτείται ή δεν επιθυμείται από τον ασθενή τροχισμός των δοντιών.

Πολλές φορές επίσης, οι ασθενείς ζητούν να έχουν τη δυνατότητα επιλογής μιας τεχνικής με αναστρέψιμο αποτέλεσμα. Το bonding είναι μια τέτοια τεχνική, καθώς οι χρησιμοποιούμενες ρητίνες μπορεί στο μέλλον να αφαιρεθούν.

Το γεγονός ότι το bonding είναι μια διαδικασία, η οποία ολοκληρώνεται σε μια μόνο επίσκεψη, το καθιστά επίσης από οικονομική άποψη αρκετά πιο προσιτό από άλλες τεχνικές. Μπορεί λοιπόν να επιλεγεί στην περίπτωση που ο προϋπολογισμός του ασθενούς είναι περιορισμένος. 

Και, επειδή το κατά πόσο μια τεχνική είναι επώδυνη ή όχι παραμένει σημαντικό κριτήριο για αρκετούς ασθενείς, σημειώνουμε ότι το bonding είναι ανώδυνο, άρα επιλέγεται και όταν ο ασθενής ζητά μια ήπια διαδικασία αποκατάστασης, που «δεν θα πονέσει».