epilexte ton odontiatro poy einai pragmatika konta sas

To να επιλέξουμε οδοντίατρο στην Αθήνα είναι μια πολύ σοβαρή και σύνθετη διαδικασία, με το δεδομένο ότι τα κριτήρια είναι πολλά και διαφορετικά. Κάποια από αυτά φαίνονται αντικειμενικά και γι’ αυτό αρκετά σημαντικά, χωρίς όμως να είναι στην πραγματικότητα καθοριστικά. Ένα τέτοιου είδους κριτήριο είναι η απόσταση του οδοντιατρείου από το σπίτι ή την εργασία μας. Κι αυτό διότι συχνά έχουμε την ανάγκη να πιστεύουμε ότι σε περίπτωση ανάγκης θα έχουμε γρήγορα την απαραίτητη φροντίδα και θεραπεία ή ότι στις τακτικές μας επισκέψεις θα κερδίζουμε χρόνο, αν το οδοντιατρείο βρίσκεται κοντά.

Η αλήθεια είναι ότι το κριτήριο της εγγύτητας είναι πολύ σημαντικό όσον αφορά την επιλογή του οδοντιάτρου, αλλά από μια άλλη άποψη. Η εγγύτητα αφορά κυρίως το κατά πόσο μπορούμε να βρεθούμε κοντά με τον οδοντίατρό μας: να τον εμπιστευθούμε, να αισθανθούμε οικειότητα και τη σιγουριά ότι θα έχουμε σωστή και πλήρη φροντίδα. Με άλλα λόγια, ένα πολύ σοβαρό κριτήριο είναι το κατά πόσο κάποιος καλός οδοντίατρος μας ταιριάζει προσωπικά περισσότερο από κάποιον άλλο καλό οδοντίατρο.

Έχοντας λοιπόν υπόψη αυτό το δεδομένο, μπορούμε να συνεκτιμήσουμε και κάποιους άλλους παράγοντες, όπως είναι η εξειδίκευση που συχνά απαιτείται να έχει ο οδοντίατρός μας. Από την άποψη αυτή, αναζητώντας οδοντίατρο στο κέντρο, είναι περισσότερο πιθανό και εύκολο να βρούμε αυτόν που χρειαζόμαστε, αφού το κέντρο της πόλης συγκεντρώνει περισσότερα εξειδικευμένα οδοντιατρεία ή οδοντιατρεία που στεγάζουν οδοντιάτρους διαφορετικών ειδικοτήτων.

Σε κάθε περίπτωση όμως αυτό που θα πρέπει να αναζητούμε είναι η εγγύτητα με τον οδοντίατρό μας και όχι με το οδοντιατρείο του. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που το Dental Pearls δέχεται πολύ συχνά ασθενείς από την επαρχία (ακόμα και απομακρυσμένα νησιά και ακριτικές περιοχές), οι οποίοι προηγουμένως έχουν λάβει τη δωρεάν εκτίμηση κόστους.